Συνέδρια - Σεμινάρια

Τ4Ε. Ταχύρρυθμη επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ενημέρωση 2/4/2021: Ξεκινά η επιμόρφωση. Ελέγξτε τα email σας. Δείτε εδώ.

Επιμόρφωση 8 εβδομάδων, 20 ωρών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ξεκινά το Υπουργείο Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω του προγράμματος Τ4Ε.

Σκοπός της δράσης είναι η αξιοποίηση του κεκτημένου της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και η περαιτέρω καλλιέργεια των γνώσεων και ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών σε παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις, με την υποστήριξη των σύγχρονων ψηφιακών μέσων, που χρησιμοποιούνται σε συνθήκες τεχνολογικά εμπλουτισμένης δια ζώσης εκπαίδευσης καθώς και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Συμμετέχοντες στο ταχύρρυθμο επιμορφωτικό πρόγραμμα Τ4Ε δύνανται να είναι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί και αναπληρωτές όλων των ειδικοτήτων της γενικής και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Για τη διεξαγωγή της επιμόρφωσης θα συγκροτούνται τμήματα έως 60 επιμορφούμενων ανάλογα με τη βαθμίδα και την ειδικότητα των συμμετεχόντων.

Στο επιμορφωτικό πρόγραμμα Τ4Ε θα αξιοποιηθούν τεχνολογίες σύγχρονης (τηλεδιάσκεψη) και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης (πλατφόρμα eClass και e-Me).

Η διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος είναι 20 ώρες, οι οποίες υλοποιούνται μέσω της σύγχρονης και της ασύγχρονης διδασκαλίας εντός 8 ημερολογιακών εβδομάδων.

Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται 10 ώρες εξ αποστάσεως επιμόρφωσης μέσω εργαλείων σύγχρονης τηλεκπαίδευσης (Webex) και 10 ώρες ασύγχρονης επιμόρφωσης στις δύο πλατφόρμες eClass και e-Me.

Διαβάστε περισσότερα, και εγγραφείτε εδώ.

Το σχετικό ΦΕΚ

Ενημέρωση 15/1/2021: Τροποποιητικό ΦΕΚ, με προθεσμίες υποβολής αιτήσεων (μέχρι 31/1/2021 για επιμορφούμενους και μέχρι 29/1/2021 για επιμορφωτές).

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο