Συνεργατικός ασπροπίνακας Whiteboard-fi

Αν αναζητάτε έναν απλό και σύντομο τρόπο για να συνεργαστείτε με συναδέλφους ή μαθητές/τριές σας τότε το Whiteboard-fi είναι αυτό που χρειάζεστε. Πρόκειται για μια εφαρμογή συνεργατικού ασπροπίνακα, στην οποία αποκτάτε πρόσβαση με λίγα μόλις κλικ και χωρίς καμία εγγραφή. Ας το γνωρίσουμε…

Επισκεφτείτε τη σελίδα της εφαρμογής, και πατήστε Νέα τάξη (+ New Class):

Δώστε ένα όνομα στην τάξη σας, και στη συνέχεια Δημιουργία νέας τάξης (Create New Class):

Αυτόματα δημιουργείται ένας μοναδικός σύνδεσμος για την τάξη σας, τον οποίο μπορείτε να διαμοιράσετε, ώστε να είναι προσβάσιμη η τάξη που μόλις δημιουργήσατε.

Οι μαθητές σας, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που στείλατε, μεταβαίνουν στην πλατφόρμα και συμμετέχουν πατώντας Join Class:

Δίνουν ένα όνομα, και πατάνε το κουμπί της συμμετοχής (Join Whiteboard Class):

Η εφαρμογή παρέχει τα τελείως απαραίτητα. Έναν ασπροπίνακα, με εργαλεία σχεδίασης γραμμών, σχημάτων και προσθήκης κειμένου.

Ο εκπαιδευτικός αναθέτει εργασίες, και οι μαθητές, γράφουν ελεύθερα τις απαντήσεις τους, αναμένοντας την ανατροφοδότηση.

Η τάξη σας δεν αποθηκεύεται πουθενά. Μπορείτε να πατήσετε το Close Room, από τις ρυθμίσεις και να διαγραφεί άμεσα ή να το αφήσετε ως έχει και θα διαγραφεί αυτόματα μετά από 2 ώρες.

Το παρακάτω βιντεάκι περιγράφει με σύντομο τρόπο, όλα τα παραπάνω:

Η απλότητα της εφαρμογής την έκανε σε ελάχιστο διάστημα πολύ δημοφιλή. Το αποτέλεσμα ήταν από τον Φεβρουάριο του 2021, να  περιέλθει στην εταιρία του Kahoot! Η απλότητα της δωρεάν έκδοσης παρέμεινε, και όποιος επιθυμεί επιπλέον “καλούδια”, θα τα ξεκλειδώσει με πληρωμή.

Δοκιμάστε το!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο