Διαγωνισμός EU CodeWeek Hackathon

Το EU Code Week Hackathon είναι ένας διαδικτυακός διαγωνισμός που θα διαρκέσει 24 ώρες και οι μαθητές θα πρέπει να λύσουν μια πραγματική πρόκληση αξιοποιώντας τις γνώσεις τους στον προγραμματισμό. Το EU Code Week Hackathon θα πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο σε έξι χώρες και μια από αυτές είναι και η Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός στην Ελλάδα θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις. Πιο συγκεκριμένα:

  • 1η Φάση | 7-8 Μαΐου: Online 24ωρο Hackathon.
  • 2η Φάση | Οκτώβριος 2021: Δια ζώσης 12ωρο Hackathon, το οποίο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη (αν το επιτρέπει η υγειονομική κατάσταση).

Ο διαγωνισμός αφορά μαθητές 15-19 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να σχηματίσουν ομάδες και να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό για να λύσουν μια πρόκληση.  Κάθε ομάδα μαθητών που θα συμμετέχει στο online Hackathon θα αποτελείται από το πολύ 6 μέλη. Ειδικότερα, κάθε ομάδα πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν προγραμματιστή, έναν σχεδιαστή και έναν παρουσιαστή (pitcher).

Μετά από 24 ώρες, κάθε ομάδα θα παρουσιάσει τις ιδέες και την λύση της στην πρόκληση του Hackathon σε μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα επιλέξει τις 10 ομάδες του τελικού (1η φάση).

Όλες οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους τον ίδιο χρόνο, τους ίδιους πόρους καθώς και την ίδια πρόσβαση σε μέντορες και τεχνογνωσία για να ολοκληρώσουν την πρόκληση, αλλά μόνο 10 ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν στον επόμενο γύρο, να αναπτύξουν το πρωτότυπό τους, να λάβουν εξειδικευμένη εκπαίδευση και να συμμετάσχουν στον τελικό μαραθώνιο του  EU Code Week Hackathon (2η φάση).

Το φυσικό Hackathon  θα διεξαχθεί στο 1ο  δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2021 (εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες). Μέσα από αυτό θα αναδειχθεί η εθνική νικήτρια ομάδα, η οποία στην συνέχεια θα αγωνιστεί σε ένα νέο Hackathon (3η φάση) στις Βρυξέλλες για να αναδειχθεί ο Ευρωπαϊκός νικητής μεταξύ των έξι χωρών (Ρουμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελλάδα, Σλοβενία και Λετονία).

Τι να περιμένετε αν λάβετε μέρος;

  • Εξειδικευμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση από ειδικούς.
  • Εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων.
  • Την ευκαιρία να συναντήσετε ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα και να συμμετέχετε σε διασκεδαστικές δραστηριότητες.
  • Την ευκαιρία να κερδίσετε εξοπλισμό πληροφορικής.
  • Την ευκαιρία να λάβετε μέρος στον τελικό μαραθώνιο χάκινγκ και να γνωρίσετε από κοντά τους καλύτερους!

Υποβολή προκλήσεων για το Hackathon

Έχετε να προτείνετε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο, η πόλη ή η περιοχή σας; Αν ναι προτείνετε μια πρόκληση για το Hackathon συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Συμμετοχή στο EU Code Week Greece

Το EU Code Week Hackathon έχει στόχο να εξάψει την περιέργειά σας, να εμπνεύσει τη δημιουργικότητά σας, να ενθαρρύνει το επιχειρηματικό πνεύμα σας και να κάνει τις ιδέες σας πραγματικότητα! Είστε έτοιμοι να κάνετε πραγματικότητα τα όνειρά σας και να δημιουργήσετε την επόμενη σπουδαία εφαρμογή; Αν ναι κάντε εγγραφή τώρα!

Η Εγγραφή μαθητών/ομάδων στο Hackathon, μπορεί να γίνει ακολουθώντας το σχετικό σύνδεσμο.

Αναλυτικές πληροφορίες:

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο