Προβολή και διαμοιρασμός βίντεο από το Youtube, με το SafeShare.Tv

Το Youtube είναι αναμφίβολα μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες διαμοιρασμού περιεχομένου σε μορφή βίντεο. Αξιοποιείται σε μεγάλο βαθμό από την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, διαφημίσεις, σχόλια και προτεινόμενα βίντεο, λειτουργούν αποτρεπτικά στη χρησιμοποίησή του στην τάξη. Τη λύση σε αυτό έρχονται να δώσουν αρκετές διαδικτυακές πλατφόρμες που δίνουν τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο να προβάλει βίντεο απαλλαγμένο από τον “περιττό” περίγυρο σχολίων, διαφημίσεων, κλπ… Μία από αυτές τις πλατφόρμες είναι το Safeshare.Tv. Ας τη γνωρίσουμε…

Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο και κάντε μια εγγραφή πατώντας Sign Up.

Χρησιμοποιήστε ένα έγκυρο email, και αμέσως θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το λογαριασμό που διαθέτετε σε Google ή Facebook:

Αφού εγγραφείτε, συνδεθείτε (Sign In) με τους κωδικούς σας στην εφαρμογή, και είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε την πρώτη σας “ασφαλή” βιντεοπροβολή. Αφού αντιγράψετε το σύνδεσμο του βίντεο (από Youtube ή Vimeo), επικολλήστε τον στο σχετικό πεδίο. Αμέσως μετά πατήστε Create SafeView:

Η πλατφόρμα θα σας οδηγήσει αυτόματα στον πίνακα ελέγχου, και μπορείτε να κάνετε μερικές ακόμη (πολύ χρήσιμες ρυθμίσεις) στο βίντεο που πρόκειται να προβάλετε. Συγκεκριμένα, μπορείτε να “τριμάρετε” το βίντεο, να αποφασίσετε δηλαδή αν θα το προβάλετε ολόκληρο ή κάποιο τμήμα του μόνο, ορίζοντας τον χρόνο έναρξης και τερματισμού. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τίτλο και περιγραφή, να ορίσετε την ιδιωτικότητα της προβολής, και την προβολή κουμπιών ελέγχου και διαμοιρασμού:

Αυτό ήταν… Στη λίστα με τα βίντεο (Safeviews), μπορείτε να βρείτε το βίντεο που μόλις δημιουργήσατε και από τη δεξιά εργαλειοθήκη, να το αναπαράγετε, να το επεξεργαστείτε εκ νέου, να το διαγράψετε, και φυσικά να το διαμοιράσετε. Ο διαμοιρασμός μπορεί να γίνει μέσω κοινωνικών δικτύων, Google Classroom, Qr Code (τι είναι το Qr Code;), αλλά και μέσω μοναδικού συνδέσμου που απλά αντιγράφετε και κοινοποιείτε:

Η δωρεάν έκδοση σας επιτρέπει τη δημιουργία 20 το πολύ βίντεο (μια χαρά είναι!)

Στον πίνακα ελέγχου μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμη…

  • λίστες αναπαραγωγής (playlists) με περισσότερα βίντεο (μέχρι 2 στη δωρεάν έκδοση)
  • επαφές (μέχρι 10 στη δωρεάν έκδοση)

…αν και δε νομίζω να χρειαστούν σε κάποιον, κάποια.

Αυτό που ζητάμε από την πλατφόρμα είναι ένα ασφαλές περιβάλλον προβολής των βίντεο, και σίγουρα αυτό γίνεται στο 100%.

Δοκιμάστε το!

Εναλλακτικά, δείτε και τα Watchkin, και ViewPure που κάνουν την ίδια δουλειά!!!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο