Προγραμματισμός

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού CodeWeek 2021

9η χρονιά για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (Codeweek) το 2021! H Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού ξεκίνησε ως πρωτοβουλία βάσης που γιορτάζει τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων τεχνολογίας. Απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των σχολείων και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων καλούνται να συμμετάσχουν στο κίνημα, διοργανώνοντας δραστηριότητες με τους μαθητές τους. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να δώσουν στους μαθητές τους μια πρώτη εικόνα του κόσμου του προγραμματισμού και να αποτελέσουν έμπνευση για περαιτέρω συμμετοχή, ενσωματώνοντας πρακτικές δραστηριότητες και μαθήματα στις αίθουσες διδασκαλίας τους, με, ή χωρίς, σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, για το 2021 έχει προγραμματιστεί τις ημερομηνίες 9 – 24 Οκτωβρίου 2021.

Ο καθένας μπορεί να διοργανώσει ή να συμμετέχει σε 
μια δραστηριότητα. Διαλέξτε θέμα και  προσθέστε τη δραστηριότητά σας στον χάρτη, ή αναζητήστε εκδηλώσεις στην περιοχή σας.

Για να δείτε πώς θα διοργανώσετε μια δραστηριότητα, επισκεφτείτε τη σελίδα εκπαιδευτικών πόρων και το υλικό κατάρτισης εκπαιδευτικών προγραμμάτων για καθοδήγηση και προσαρμοσμένα πλάνα μαθημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

-Ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού: https://codeweek.eu/

-Τα βήματα με αναλυτικές οδηγίες συμμετοχής: https://codeweek.eu/guide

-Πηγές, Οδηγοί και Υποστηρικτικό Υλικό: http://codeweek.eu/resources/

στο Blog του Codeweek

-Πρόσθετο Υλικό – από που να αρχίσω; https://codeweek.eu/training/

-Coding@Home – μια συλλογή σύντομων βίντεο με υλικά για ιδιοκατασκευές, παζλ, παιχνίδια και προκλήσεις προγραμματισμού για καθημερινή χρήση τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και στο σχολείο. Για τις δραστηριότητες αυτές δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις ή ηλεκτρονικές συσκευές. Οι δραστηριότητες θα αφυπνίσουν την υπολογιστική σκέψη και θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες των μαθητών, των γονέων και των δασκάλων στο σπίτι ή στο σχολείο. https://codeweek.eu/resources/CodingAtHome

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο