Εργαστήρια ΔεξιοτήτωνΡομποτική

Οδηγίες για την ενότητα STEM στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων 2021-2022

Το πρόγραμμα και το εκπαιδευτικό υλικό των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» ομαδοποιείται σε τέσσερις (4) Θεματικές Ενότητες. Στην 4η Θεματική ενότητα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία» εντάσσεται το STEM – Εκπαιδευτική Ρομποτική. Σύμφωνα με την εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Απόσπασμα Πρακτικού 46/16-09-2021) και σε συνέχεια των οδηγιών για την εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για το τρέχον σχολικό έτος 2021-2022 (103235/ΓΔ4/24-08-2021/ΥΠΑΙΘ) θα εφαρμοστεί η ενότητα STEM.

Κατά την υλοποίηση της συγκεκριμένης ενότητας προτείνονται συγκεκριμένες εφαρμογές, άμεσα υλοποιήσιμες με τη χρήση απλού εκπαιδευτικού υλικού (υλικά για κατασκευές, unplugged δραστηριότητες προγραμματισμού, ανοικτοί και ελεύθεροι ψηφιακοί πόροι) στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής:

α. Προγράμματα που παρουσιάζονται στην πλατφόρμα της επιμόρφωσης με τον τίτλο «Προγράμματα Καλλιέργειας Δεξιοτήτων»

http://www.iep.edu.gr/el/ekpaideutiko-yliko/1432-programmata-kalliergeias-deksiotiton.

β. Προγράμματα και Εφαρμογές που δοκιμάστηκαν κατά την πιλοτική εφαρμογή:

http://www.iep.edu.gr/el/ekpaideutiko-yliko/1433-platforma-21-ergastiria-deksiotiton-programmata-efarmoges-ergastirion-apo-tin-pilotiki-efarmogi.

Οι παραπάνω πλατφόρμες των προγραμμάτων και εκπαιδευτικού υλικού ενημερώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2021 και είναι άμεσα προσβάσιμες από τη σελίδα του ΙΕΠ http://www.iep.edu.gr/el/psifiako-apothetirio/skill-labs

…και το μενού ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: http://www.iep.edu.gr/el/ekpaideutiko-yliko

Δείτε το έγγραφο με τις οδηγίες

..και το νέο έγγραφο της επομένης με οδηγίες εφαρμογής στα Ειδικά Σχολεία.


Για unplugged (χωρίς υπολογιστή) δραστηριότητες πληροφορικής, δείτε εδώ.

Περισσότερο υλικό για τα εργαστήρια Δεξιοτήτων στη σχετική Κατηγορία Άρθρων.

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο