Ιστορίες και Κόμικ με το ToonyTool

Είχα αρκετό καιρό να παρουσιάσω ένα εργαλείο για τη δημιουργία κόμικ. Η αλήθεια είναι πως είχα αρκετό καιρό να χρησιμοποιήσω αντίστοιχη εφαρμογή στην τάξη. Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο γιατί «έπεσα επάνω» σε μια πολύ εύχρηστη διαδικτυακή εφαρμογή, το ToonyTool.

Το ToonyTool έχει ως μοναδικό πρoαπαιτούμενο έναν σύγχρονο browser, και με μόλις λίγα κλικ μπορεί κανείς να δημιουργήσει κόμικ, να περάσει μηνύματα, να γράψει μια ιστορία. Ας το γνωρίσουμε..

Επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα της εφαρμογής και (χωρίς καμία εγγραφή) πατήστε Δημιουργία νέου Cartoon (Create a Cartoon).

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όλα γίνονται από το μενού της εφαρμογής…

…μέσω του οποίου μπορείτε:

– να αλλάξετε το φόντο, επιλέγοντας την εντολή Frame

– να διαλέξετε έτοιμο περιβάλλον (γραφείο, τάξη, υπνοδωμάτιο, κλπ) από το Settings. Να σημειώσω πως στο έτοιμο περιβάλλον μπορείτε να αλλάξετε θέση ή/και να αφαιρέσετε αντικείμενα ανάλογα με τις ανάγκες σας.

-να προσθέσετε χαρακτήρες, ζώα και αντικείμενα (από τα People, Animals και Objects) και φυσικά να τους αλλάξετε θέση, μέγεθος, αλλά και να τα περιστρέψετε.

-να προσθέσετε διαλόγους γράφοντας τα δικά σας κείμενα (επιλογές Speech Bubble και Text). Κι εδώ έχετε πολλές επιλογές, τις οποίες θα βρείτε στο κάτω μέρους του bubble:

Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα καρέ (Frames) στην ιστορία σας, να τους αλλάξετε θέση, αλλά και να δημιουργήσετε αντίγραφα. Όλες αυτές τις λειτουργίες θα τις βρείτε στην επάνω δεξιά γωνία του μενού:

Αφού ολοκληρώσετε τη δημιουργία σας, έχετε ένα αξιόλογο μενού επιλογών, για να το αποθηκεύσετε ή να το διαμοιράσετε:

Μπορείτε να αποθηκεύσετε κάθε καρέ (frame) ως εικόνα, να το εκτυπώσετε, να το διαμοιράσετε σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, αλλά κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η αποθήκευση ως animation (.gif, .html) ή βίντεο (.webm). Σε αυτές τις επιλογές μάλιστα μπορείτε να ορίσετε και το χρόνο (duration) που θα διαρκεί το κάθε καρέ!

Αυτό ήταν όλο. Πραγματικά μια πολύ εύχρηστη και δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή. Την επόμενη φορά που πρόκειται να αναθέσετε στους μαθητές σας τη δημιουργία ενός κόμικ, αξίζει να συμπεριλάβετε το ToonyTool στις επιλογές σας!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο