Οδηγίες ΜαθημάτωνΠληροφορική (Α.Ε.Π.Π.)

Πληροφορική Γ’ Λυκείου 2022-2023. Τρόπος εξέτασης και τράπεζα θεμάτων

Από το σχολικό έτος 2022-2023 θα εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων και στη Γ’ Λυκείου. Το υπουργείο δημοσίευσε στο ΦΕΚ 4678 τ.Β’ (6-9-2022) τροποποιητική απόφαση για τον τρόπο εξέτασης και τις διαδικασίες εξετάσεων κάποιων μαθημάτων ΓΕΛ.

Συγκεκριμένα για την Πληροφορική της Γ’ Λυκείου, από το 2022-2023:

Η εξέταση στο μάθημα Πληροφορική της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στη Γ’ τάξη Ημερήσιου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου περιλαμβάνει τέσσερα (4) θέματα που περιέχουν θεωρία και ασκήσεις ή προβλήματα και είναι κλιμακούμενης δυσκολίας.

α) Τα θέματα θεωρίας αποτελούνται από ερωτήσεις διαφόρων τύπων με τις οποίες ελέγχονται η γνώση και η κατανόηση της θεωρίας, η κριτική ικανότητα των μαθητών/τριών, η ικανότητα αξιοποίησης θεωρητικών γνώσεων για την αξιολόγηση δεδομένων και την εξαγωγή συμπερασμάτων και η δυνατότητα παρουσίασής τους με σωστούς επιστημονικούς όρους και σωστό γραπτό λόγο.

β) Τα θέματα ασκήσεων ή προβλημάτων στοχεύουν στον έλεγχο της ικανότητας του/της μαθητή/τριας να χρησιμοποιεί, σε συνδυασμό, γνώσεις ή δεξιότητες που απέκτησε για την επίλυσή τους.

Η βαθμολογία κατανέμεται ανά εικοσιπέντε (25) μονάδες στο καθένα από τα τέσσερα (4) θέματα.

Ειδικότερα, το πρώτο θέμα είναι θεωρίας. Το δεύτερο θέμα αποτελείται από το πρώτο μέρος, που είναι θεωρίας και βαθμολογείται με δεκαπέντε (15) μονάδες, και από το δεύτερο μέρος που, όπως και το τρίτο και το τέταρτο θέμα, είναι ασκήσεις ή προβλήματα σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος και τις εφαρμογές του.

Στο μάθημα της Πληροφορικής της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής της Γ’ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου, το δεύτερο και το τέταρτο θέμα λαμβάνονται με κλήρωση από την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, ενώ το πρώτο και το τρίτο θέμα επιλέγονται από τους/τις διδάσκοντες/ουσες το μάθημα.

Δείτε το ΦΕΚ

Για να αναζητήσετε θέματα, επισκεφτείτε τον σχετικό κόμβο του ΙΕΠ

Δείτε ακόμη: Πληροφορική Γ’ Γενικού Λυκείου. Η Ύλη για το 2022-2023

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο