Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Υλικό για ασφαλές online gaming

Μια από τις δημοφιλέστερες ασχολίες των παιδιών στο διαδίκτυο είναι η ενασχόλησή τους με παιχνίδια. Η δυνατότητα για επικοινωνία με παίκτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, η αλληλεπίδραση, ο συναγωνισμός, ο μαγικός εικονικός κόσμος που διαρκώς εξελίσσεται ασκούν μεγάλη επιρροή στα παιδιά αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν και κινδύνους. Τα βασικά ζητήματα που θα πρέπει να μπαίνουν στο μικροσκόπιο των γονιών σε σχέση με το online gaming είναι τι είδους διαδικτυακά παιχνίδια παίζουν τα παιδιά, αν είναι κατάλληλα για την ηλικία τους, για πόσο χρονικό διάστημα και υπό ποιες συνθήκες παίζουν.

Με γονική καθοδήγηση, μετριοπάθεια, κοινή λογική και ποικιλία, τα παιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν πλεονέκτημα και όχι απειλή για την συναισθηματική, κοινωνική ακόμη και φυσική ανάπτυξη των παιδιών.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου δημιούργησε υλικό, που έχει ως στόχο να δώσει σε γονείς και κηδεμόνες την υποστήριξη και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να διαχειριστούν το χρόνο οθόνης, τις δαπάνες και την πρόσβαση σε περιεχόμενο κατάλληλο για την ηλικία του κάθε παιδιού.

Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία που θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε μια θετική εμπειρία παιχνιδιού στο παιδί σας (κλικ στην εικόνα):

Υλικό για ασφαλές online gaming

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο