Ζωγραφική με τεχνητή νοημοσύνη με το AutoDraw της Google

Σε προηγούμενο άρθρο μου είχαμε γνωρίσει την εφαρμογή QuickDraw. Μια εφαρμογή της Google που με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης μαντεύει, αυτό που προσπαθείτε να ζωγραφίσετε, και όπως είδαμε τα καταφέρνει μια χαρά. Στο άρθρο αυτό θα γνωρίσουμε το AutoDraw. Μια ακόμη εφαρμογή που μπορεί να αντικαταστήσει τις κλασικές εφαρμογές ζωγραφικής, αφού με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, εσείς ζωγραφίζετε, και για κάθε τι που σχεδιάζετε σας προτείνει ένα αντίστοιχο σχέδιο το οποίο όμως έχει σχεδιάσει κάποιος επαγγελματίας καλλιτέχνης. Έτσι με τη βοήθεια της μηχανικής μάθησης, μπορεί να δημιουργήσετε σε χρόνο ρεκόρ τέλειες ζωγραφιές, και στη συνέχεια αφού κάνετε όσες αλλαγές επιθυμείτε, να τις χρωματίσετε και να τις διαμοιράσετε ή κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Φυσικά όλα τα παραπάνω 100% δωρεάν, χωρίς την ανάγκη δημιουργίας λογαριασμού στην πλατφόρμα, και σε οποιαδήποτε συσκευή (desktop, laptop, tablet ή smartphone). Το AutoDraw χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο QuickDraw, για να μαντέψει τι προσπαθείτε να σχεδιάσετε. Μέχρι στιγμής, έχει την ικανότητα να μαντεύει εκατοντάδες σχέδια και με την πάροδο του χρόνου, οι δημιουργοί υπόσχονται ότι θα προστεθούν ακόμη περισσότερα. Ας δούμε πως λειτουργεί…

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο της εφαρμογής και από την αριστερή εργαλειοθήκη, ξεκινήστε να ζωγραφίζετε κάτι, χρησιμοποιώντας το «μαγικό» εργαλείο AutoDraw.

Ζωγραφική με τεχνητή νοημοσύνη με το AutoDraw της Google - Εργαλειοθήκη

Σε κάθε βήμα σας, το AutoDraw θα σας προτείνει και ένα σχέδιο το οποίο με κάθε νέα προσθήκη θα αλλάζει τις προτάσεις του μέχρι να καταλήξετε κάπου… Έτσι, αφού σχεδίασα στα γρήγορα ένα αυτοκινητάκι…

Ζωγραφική με τεχνητή νοημοσύνη με το AutoDraw της Google - προτάσεις

…είδα τις προτάσεις της εφαρμογής, στο επάνω μέρος και πλέον το «κάτι σαν αυτοκίνητο», άλλαξε σε ένα πολύ πιο όμορφο γραφικό:

Ζωγραφική με τεχνητή νοημοσύνη με το AutoDraw της Google - αποτέλεσμα

Ακολουθώντας τα ίδια βήματα ξανά και ξανά μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακές ζωγραφιές, και στη συνέχεια να τις κατεβάσετε στον υπολογιστή σας ή να τις διαμοιράσετε, χρησιμοποιώντας το μενού που θα βρείτε στην πάνω αριστερή γωνία του browser σας:

Ζωγραφική με τεχνητή νοημοσύνη με το AutoDraw της Google - μενού

Δείτε και ένα βιντεάκι που περιγράφει σε λιγότερο από 2 λεπτά όλα όσα μπορείτε να κάνετε με αυτή τη διασκεδαστική εφαρμογή:

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα πειράματα της Google, που χρησιμοποιούν Machine Learning, ρίξτε μια ματιά εδώ.


Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο