Διαγωνισμός Μαθηματικής λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης: «Alan Turing»

Ο 2ος (Πανελλήνιος) Διαγωνισμός Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης, Alan Turing διοργανώνεται από το ΠΕ.ΚΕ.Σ. Δυτικής Ελλάδας

Οι γενικοί στόχοι του Διαγωνισμού Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης είναι:

  • Να ενισχύσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τα Μαθηματικά και την Πληροφορική.
  • Να αναπτύξει την προσωπικότητα του μαθητή, την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την αυτοαντίληψη μέσα από ομαδοσυνεργατικές μεθόδους επίλυσης προβλημάτων.
  • Να ενισχύσει την καλλιέργεια της κριτικής, λογικής και αναλυτικής σκέψης των μαθητών μέσω της επίλυσης γρίφων και προβλημάτων.
  • Να προωθήσει την ομαδική εργασία και συνεργασία για την επίτευξη κοινών στόχων, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη επικοινωνιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων.
  • Να ενισχύσει την ικανότητα των μαθητών να διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο τους σε μια δεδομένη κατάσταση και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε συνθήκες πίεσης, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα δεξιότητες στρατηγικής.
  • Να ενισχύσει τις μεταγνωστικές ικανότητες.
  • Να μάθουν οι μαθητές/τριες να διαχειρίζονται τη νίκη και προπάντων την ήττα.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης έχουν όλοι οι μαθητές/τριες της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, των Γυμνασίων και των Λυκείων που φοιτούν σε δημόσια και ιδιωτικά Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας. Οι μαθητές/τριες από κάθε σχολείο που επιθυμούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα οργανωθούν σε τριμελείς ομάδες με δυο μέντορες εκπαιδευτικούς από το σχολείο τους (κατά προτίμηση κλάδου Μαθηματικών και Πληροφορικής). Από κάθε σχολείο μπορούν να συμμετέχουν περισσότερες από μια τριμελείς ομάδες μαθητών.

Για το σχολικό έτος 2022-2023 η υλοποίηση Μαθητικού διαγωνισμού «Μαθηματικής λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης: Alan Turing» από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας θα γίνει ως ακολούθως:

Αίτηση Συμμετοχής μέχρι Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 και ώρα 14:00 (πληροφορίες εδώ)

Δοκιμαστική φάση- προσομοίωση του διαγωνισμού: Τετάρτη 5/4/2023 και ώρα 12:00 έως 13:15 ή Παρασκευή 7/4/2023 και ώρα 11:00 έως 12:30 (κάθε σχολείο επιλέγει όποια ημερομηνία επιθυμεί από τις δύο)

Προκριματική φάση on-line στα σχολεία: Τετάρτη 26/4/2023

Ημιτελική και τελική φάση διαγωνισμού δια ζώσης στην έδρα του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα: Σάββατο 6/5/2023

Δοκιμαστικό Κουίζ (πάρτε μια γεύση από το Διαγωνισμό):

https://quizizz.com/join?gc=27108343

[Πατήστε Start Game / Resume για να ξαναδοκιμάσετε το κουίζ]

Αναλυτικές πληροφορίες για το πως θα συμμετέχετε, δείτε εδώ

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο