Τεχνητή Νοημοσύνη

Το Αλφαβητάρι της Τεχνητής Νοημοσύνης (A to Z of A.I.)

Το Αλφαβητάρι της Τεχνητής Νοημοσύνης (A to Z of A.I.), είναι ένας αλφαβητικός οδηγός για αρχάριους που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του ινστιτούτου Oxford Internet Institute του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της Google για την προσέγγιση του εξειδικευμένου κλάδου της επιστήμης των υπολογιστών (της Τεχνητής Νοημοσύνης) δίνοντας απλούς ορισμούς που μπορούν να βοηθήσουν κάθε ενδιαφερόμενο να εξοικειωθεί με τις έννοιες και να κατανοήσει βασικές αρχές.

Το υλικό έχει μεταφραστεί στην Ελληνική Γλώσσα και είναι οργανωμένο αλφαβητικά, αλλά μπορείτε να περιηγηθείτε και μέσω των βασικών κατηγοριών:

  • Βασικές Γνώσεις AI
  • Δημιουργώντας AI
  • Κοινωνία και AI
  • Χρησιμοποιώντας AI

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 26 διαφορετικές ενότητες οι οποίες περιγράφουν με απλό και κατανοητό τρόπο βασικές έννοιες και αρχές στις οποίες βασίζεται η Τεχνητή Νοημοσύνη. Ενδεικτικά:

Τα 26 θέματα που επιλέχθηκαν δεν καλύπτουν τα πάντα, αλλά είναι μια καλή αρχή για τους αρχάριους. Η ομάδα από το ινστιτούτο Oxford Internet Institute (OII) και την ερευνητική ομάδα People + AI (PAIR) της Google, έκανε μια προσεκτική επιλογή καλύπτοντας ένα φάσμα τεχνικών γνώσεων, τεχνικών παραγωγής, περιπτώσεων χρήσης, κοινωνικών προεκτάσεων και ηθικών προβληματισμών. Ο αλφαβητικός οδηγός θα ανανεώνεται ανά διαστήματα, καθώς εμφανίζονται νέες τεχνολογίες και οι υπάρχουσες τεχνολογίες εξελίσσονται.

Αν επιθυμείτε να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στον σπουδαίο αυτό κλάδο της επιστήμης των υπολογιστών ο συγκεκριμένος ιστότοπος είναι το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσετε. Επισκεφτείτε τον εδώ

Συνεχής ενημέρωση για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, Μηχανικής Μάθησης και σχετικών εργαλείων για αξιοποίηση στην τάξη, στον σχετικό κόμβο του ιστοτόπου μου.


Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο