Προγραμματισμός

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού CodeWeek 2023

11η χρονιά για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (Codeweek) το 2023! Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού ξεκίνησε ως πρωτοβουλία βάσης που γιορτάζει τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων τεχνολογίας. Απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των σχολείων και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων καλούνται να συμμετάσχουν στο κίνημα, διοργανώνοντας δραστηριότητες με τους μαθητές τους. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να δώσουν στους μαθητές τους μια πρώτη εικόνα του κόσμου του προγραμματισμού και να αποτελέσουν έμπνευση για περαιτέρω συμμετοχή, ενσωματώνοντας πρακτικές δραστηριότητες και μαθήματα στις αίθουσες διδασκαλίας τους, με, ή χωρίς, σύνδεση στο διαδίκτυο.

Codeweek 2023 – Ημερομηνίες και Υλικό:

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, για το 2023 έχει προγραμματιστεί τις ημερομηνίες 7 – 22 Οκτωβρίου 2023.

Ο καθένας μπορεί να διοργανώσει ή να συμμετέχει σε 
μια δραστηριότητα. Διαλέξτε θέμα και  προσθέστε τη δραστηριότητά σας στον χάρτη, ή αναζητήστε εκδηλώσεις στην περιοχή σας.

Για να δείτε πώς θα διοργανώσετε μια δραστηριότητα, επισκεφτείτε τη σελίδα εκπαιδευτικών πόρων και το υλικό κατάρτισης εκπαιδευτικών προγραμμάτων για καθοδήγηση και προσαρμοσμένα πλάνα μαθημάτων.

Δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το 2023 (κλικ στην εικόνα που ακολουθεί):

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού CodeWeek 2023 - Φυλλάδιο

Πρέσβεις:

Οι Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού αποτελούν το κύριο σημείο επαφής για την Εβδομάδα Προγραμματισμού σε κάθε χώρα και συμβάλλουν στη διάδοση του οράματος της Εβδομάδας Προγραμματισμού σε τοπικό επίπεδο. Οι Πρέσβεις συνδέουν άτομα, επιχειρήσεις και κοινότητες που ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Ενθαρρύνουν τους διοργανωτές να καταχωρίζουν δραστηριότητες προγραμματισμού στον χάρτη της Εβδομάδας Προγραμματισμού και προωθούν τη συνολική συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Οι Πρέσβεις εξετάζουν επίσης και εγκρίνουν δραστηριότητες στη χώρα τους. Οι Πρέσβεις συνεργάζονται επίσης με τους ομολόγους τους σε άλλες χώρες και συναντώνται τακτικά για να συζητήσουν τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης της πρωτοβουλίας.

Περισσότερα στη σελίδα της Ελληνικής Κοινότητας στο Facebook

Περισσότερες πληροφορίες:

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

-Ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού: https://codeweek.eu/

-Τα βήματα με αναλυτικές οδηγίες συμμετοχής: https://codeweek.eu/guide

-Πηγές, Οδηγοί και Υποστηρικτικό Υλικό: http://codeweek.eu/resources/

στο Blog του Codeweek

στο δελτίο τύπου του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την επετειακή Codeweek

-Πρόσθετο Υλικό – από που να αρχίσω; https://codeweek.eu/training/

-Coding@Home – μια συλλογή σύντομων βίντεο με υλικά για ιδιοκατασκευές, παζλ, παιχνίδια και προκλήσεις προγραμματισμού για καθημερινή χρήση τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και στο σχολείο. Για τις δραστηριότητες αυτές δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις ή ηλεκτρονικές συσκευές. Οι δραστηριότητες θα αφυπνίσουν την υπολογιστική σκέψη και θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες των μαθητών, των γονέων και των δασκάλων στο σπίτι ή στο σχολείο. https://codeweek.eu/resources/CodingAtHome

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο