Εργαλεία για την ΤάξηΤεχνητή Νοημοσύνη

Τεχνητή Νοημοσύνη Μηχανική Μάθηση

Λίστα με εφαρμογές που χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη και Μηχανική μάθηση:

Εκπαίδευση και δημιουργία μοντέλων μηχανικής μάθησης με το Teachable Machine της Google:

Η πλατφόρμα παρουσιάστηκε το 2017, ενώ εδώ και 3 χρόνια περίπου υπάρχει διαθέσιμη η έκδοση 2.0 με λιγότερους περιορισμούς και ακόμη περισσότερες δυνατότητες. Πρόκειται για μια απίστευτα εύχρηστη πλατφόρμα, η χρήση της οποίας μπορεί να μυήσει και τον πιο αρχάριο στη λογική της μηχανικής μάθησης μιας και επιτρέπει τη δημιουργία δικών μας μοντέλων σε χρόνο ρεκόρ. Επίσημος ιστότοπος




Ζωγραφική με τεχνητή νοημοσύνη με το AutoDraw της Google:

Μια ακόμη εφαρμογή που μπορεί να αντικαταστήσει τις κλασικές εφαρμογές ζωγραφικής, αφού με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, εσείς ζωγραφίζετε, και για κάθε τι που σχεδιάζετε σας προτείνει ένα αντίστοιχο σχέδιο το οποίο όμως έχει σχεδιάσει κάποιος επαγγελματίας καλλιτέχνης. Έτσι με τη βοήθεια της μηχανικής μάθησης, μπορεί να δημιουργήσετε σε χρόνο ρεκόρ τέλειες ζωγραφιές, και στη συνέχεια αφού κάνετε όσες αλλαγές επιθυμείτε, να τις χρωματίσετε και να τις διαμοιράσετε ή κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Δοκιμάστε το!

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα πειράματα της Google, που χρησιμοποιούν Machine Learning, ρίξτε μια ματιά εδώ.


Quick Draw! Μια διασκεδαστική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης:

Το Quick, Draw! είναι μια διασκεδαστική διαδικτυακή εφαρμογή – παιχνίδι, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, βοηθώντας όλους εμάς να κατανοήσουμε πως λειτουργεί η μηχανική μάθηση. Η εφαρμογή σας προτρέπει να ζωγραφίσετε κάτι, και ένα νευρωνικό δίκτυο προσπαθεί να μαντέψει τι σχεδιάζετε. Φυσικά, δεν λειτουργεί πάντα, αλλά με λίγη προσπάθεια από εμάς (μη φοβάστε, δε χρειάζεται να είστε Πικάσο… 🙂 ), και όσο περισσότερο παίζουμε με αυτό, τόσο περισσότερα θα μάθει. Η εφαρμογή έχει λάβει μέχρι στιγμής εκπαίδευση για μερικές εκατοντάδες έννοιες και συνεχώς εμπλουτίζεται. Αξίζει πραγματικά να το χρησιμοποιήσετε και να δείτε πως λειτουργεί η μηχανική εκμάθηση. Θα πρέπει να δημιουργήσετε το σκίτσο σας εντός 20 δευτερολέπτων. Αν νομίζετε ότι δε θα προλάβετε, η εφαρμογή θα σας εκπλήξει! Δοκιμάστε το, εδώ.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε πώς λειτουργεί:

ΥΓ. εξίσου εντυπωσιακή με την εφαρμογή είναι η βάση δεδομένων με δεκάδες εκατομμύρια σκίτσα του κόσμου – αυτά που όλοι εμείς σκιτσάραμε για να μάθουν οι υπολογιστές!


NightCafe. Τεχνητή νοημοσύνη για την παραγωγή έργων τέχνης από κείμενο:

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που μπορεί να πετύχει η Τεχνητή Νοημοσύνη, το NightCafe είναι μια από τις εφαρμογές που πρέπει να δοκιμάσετε. Γράφοντας λίγες λέξεις και επιλέγοντας ένα καλλιτεχνικό στυλ – ύφος, το NightCafe θα σας παρουσιάσει ένα έργο που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό! Δοκιμάστε το!


Αναθέτουμε στην Τεχνητή Νοημοσύνη να επιχειρηματολογήσει δημιουργώντας Debates:

Τι θα λέγατε αν αναθέταμε στην τεχνητή νοημοσύνη να δημιουργήσει μια συζήτηση, με αντιπαράθεση επιχειρημάτων (σαν τα γνωστά μας Debate) για κάποιο θέμα; Την απάντηση έχουν δώσει ήδη οι δημιουργοί του Opinionate με τη δημιουργία μιας πολύ απλής διεπαφής στην οποία απλά πληκτρολογείτε ένα θέμα που σας απασχολεί και σε λίγα δευτερόλεπτα έχετε έτοιμη μια συνομιλία όπου δύο Debaters αναπτύσσουν τα επιχειρήματά τους για αυτό. Με τη μόνη διαφορά ότι πλέον οι συνομιλητές δεν είναι φυσικά πρόσωπα, αλλά ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη. Δοκιμάστε το εδώ

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο