Διαδραστικές Εικόνες και Βίντεο με το Thinglink

Μια εικόνα = 1000 λέξεις λέει το γνωστό παλιό γνωμικό. Με τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα, αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα ακόμη και για εικόνες που “δε λένε τίποτα” σε κάποιους. Το πλέον κατάλληλο εργαλείο γι’ αυτή τη συγκεκριμένη εργασία είναι το Thinglink. Με το Thinglink, μπορούμε να εμπλουτίσουμε μια εικόνα με κείμενο, άλλες εικόνες, συνδέσμους, απλά προσθέτοντας ετικέτες σε όποιο σημείο της επιθυμούμε.

Για να χρησιμοποιήσουμε το Thinglink θα χρειαστεί να συνδεθούμε στον επίσημο Ιστότοπο, να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό και να συνδεθούμε με τα στοιχεία μας.

thinglink1

Στη συνέχεια ανεβάζουμε εικόνα ή βίντεο στην πλατφόρμα της εφαρμογής:

-από τον υπολογιστή μας

-μέσω συνδέσμου διαδικτύου

-από το Facebook ή το Flickr.

thinglink2

Μόλις κάνουμε τα παραπάνω μπορούμε να αρχίσουμε να προσθέτουμε ψηφιακό περιεχόμενο κάνοντας tag στην επιθυμητή επιλεγμένη περιοχή. Εικόνες, Βίντεο, Ιστοσελίδες, μπορούν να σημειωθούν απλά κάνοντας ένα κλικ στο επιθυμητό σημείο.

thinglink3

Αποτέλεσμα των παραπάνω, είναι η δημιουργία μιας διαδραστικής εικόνας, με όλη τη σημασία της λέξης!!!

thinglink4

Αν συνδεθούμε ως εκπαιδευτικοί στην πλατφόρμα, μπορούμε να προσκαλέσουμε όσους μαθητές μας επιθυμούμε, δημιουργώντας ένα κωδικό, με τον οποίο θα συνδεθούν στην πλατφόρμα, ώστε να δημιουργήσουμε συνεργατικά τη διαδραστική μας εικόνα!

thinglink5

Με μια αναζήτηση μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε απίστευτο υλικό που έχει δημιουργηθεί από άλλους χρήστες της κοινότητας του Thinglink.

Δείτε ένα παράδειγμα με μια έτοιμη εικόνα για το εσωτερικό του Υπολογιστή:

Υπάρχουν πολλοί οδηγοί στη σελίδα υποστήριξης της πλατφόρμας που μπορείτε να τους συμβουλεύεστε για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε και ένα βίντεο με μια σύνομη περιγραφή όλων όσων διαβάσατε παραπάνω:

Καλές δημιουργίες!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο