Δημιουργήστε εντυπωσιακά Infographics με το Venngage

Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε τι είναι τα infographics και γνωρίσαμε το Easel.ly. Στο άρθρο αυτό θα δούμε ένα ακόμη δωρεάν εργαλείο για τη δημιουργία εντυπωσιακών Infographics, το Venngage. Το Venngage χαρακτηρίζεται απότην ευκολία χρήσης και την πληθώρα εργαλείων που παρέχει στο χρήστη για να εμπλουτίσει τις δημιουργίες του.

Επισκεφτείτε τον Ιστότοπο της εφαρμογής και κάντε εγγραφή. Το Venngage θα σας ρωτήσει μερικά πράγματα για εσάς ώστε να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις του σύμφωνα με τις ανάγκες σας:

Εμείς επιλέγουμε Σχολείο (School) και ιδιότητα Εκπαιδευτικός (Teacher) ή οτιδήποτε άλλο μας καλύπτει:

Αφού δηλώσουμε τα στοιχεία μας είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την πρώτη δημιουργία μας. Το Venngage εκτός από Infographics, παρέχει στο χρήστη πρότυπα (templates) για τη δημιουργία αναφορών (reports), αφισών (posters), διαφημιστικών και προωθητικών εντύπων (promotions) και αφίσες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social). Κάντε την επιλογή σας για να προχωρήσετε:

Στο σημείο αυτό, η εφαρμογή θα σας προτρέψει να επιλέξετε το πρότυπο που ταιριάζει σε αυτό που θέλετε να προβάλετε. Πραγματικά οι επιλογές που έχετε (ακόμη και στη δωρεάν έκδοση) είναι υπέρ αρκετές, και σίγουρα θα βρείτε ένα πρότυπο για το δικό σας Infograpfic:

Μετακινώντας τον κέρσορα του ποντικιού σας  επάνω από ένα πρότυπο έχετε δύο επιλογές:

-να κάνετε μια προεπισκόπησή του (Preview)

-να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τροποποιώντας το στις ανάγκες σας (Create).

Πατάμε λοιπόν Create και μεταβαίνουμε στον πίνακα ελέγχου με τα εργαλεία και τις επιλογές μορφοποίησης. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Έχετε την αριστερή εργαλειοθήκη με τα αντικείμενα που μπορείτε να τοποθετήσετε, και την επάνω εργαλειοθήκη, που χρησιμεύει για να δίνετε μορφή, να μετακινείτε, να κλειδώνετε, να δημιουργείτε αντίγραφα, κ.α., σε ότι τοποθετείτε στο Infograpfic σας. Όλα γίνονται με την τεχνική “σύρε και άφησε” (drag and drop), ενώ οποιαδήποτε τροποποίηση μπορεί να γίνει κάνοντας κλικ επάνω σε οποιοδήποτε αντικείμενο υπάρχει στη δημιουργία μας. Εννοείται πως αν επιθυμούμε μπορούμε να “ανεβάσουμε” και δικά μας αρχεία (π.χ. εικόνες) στην καρτέλα Uploads:

Μόλις ολοκληρώσουμε το Infograpfic μας, πρέπει να το δημοσιεύσουμε. Η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής δε μας επιτρέπει να το κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας, παρά μόνο να το μοιραστούμε μέσω κοινωνικών δικτύων, μέσω συνδέσμου, ή να το ενσωματώσουμε στην Ιστοσελίδα μας (μια χαρά δηλαδή!):

Αυτό ήταν! Πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα θα έχετε το δικό σας Infographic!

Δείτε το επίσημο βίντεο – οδηγό της εφαρμογής:

…και για περισσότερα βίντεο με οδηγίες, επισκεφτείτε το επίσημο κανάλι του Venngage στο Youtube.

Για να δείτε δημιουργίες των χρηστών του Venngage και να πάρετε ιδέες, επισκεφτείτε την ενότητα της κοινότητας (community), στον επίσημο Ιστότοπο!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο