Δημιουργία παρουσιάσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Tackk

Αν ψάχνετε ένα εύχρηστο και δωρεάν εργαλείο για να δημιουργείτε online περιεχόμενο μαζί με τους μαθητές σας, τότε πρέπει να δοκιμάσετε το Tackk. Το Tackk είναι μια πλατφόρμα με πολλές δυνατότητες. Οι χρήστες του μπορούν σε πολύ σύντομο χρόνο να δημιουργήσουν εντυπωσιακές δημιουργίες και να τις μοιραστούν με όποιον επιθυμούν. Όλα αυτά χωρίς καμιά προαπαιτούμενη γνώση, με τη βοήθεια μιας εύχρηστης εργαλειοθήκης. Ας το γνωρίσουμε…

Επισκεφτείτε τον επίσημο Ιστότοπο και κάντε εγγραφή. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε το λογαριασμό που διαθέτετε σε Google, Facebook, Instagram, Twitter, Office 365 ή Edmodo! Αφού εγγραφείτε, επιλέξτε την ιδιότητά σας (εμείς διαλέγουμε εκπαιδευτικός – teacher), συμπληρώσετε μερικά προαιρετικά στοιχεία για το προφίλ σας και είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε, πατώντας Create a Tackk:

Η επιφάνεια εργασίας είναι αρκετά απλή και στην πραγματικότητα όλα όσα χρειάζεστε θα τα βρείτε στην επάνω δεξιά γωνία. Πατήστε για αρχή, το εικονίδιο με το στυλό και διαλέξτε τι θα θέλατε να δημιουργήσετε. Η εφαρμογή θα δημιουργήσει για εσάς μέσα από μια ποικιλία έτοιμων προτύπων (templates). Φυσικά μπορείτε να ξεκινήσετε από λευκό καμβά:

Αφού διαλέξετε κάποιο πρότυπο, είστε έτοιμοι να το επεξεργαστείτε και να προσθέσετε το δικό σας περιεχόμενο. Στο κέντρο, είναι η δημιουργία σας και στα δεξιά η εργαλειοθήκη. Όσον αφορά τη δημιουργία σας, όλα γίνονται, κάνοντας κλικ επάνω στην περιοχή που θέλετε να επεξεργαστείτε και απλά πληκτρολογείτε τις αλλαγές :

Σε οποιοδήποτε σημείο κάνετε κλικ εμφανίζεται μια γραμμή εργαλείων, από την οποία πραγματικά δε λείπει τίποτα! Επικεφαλίδες, κείμενο, εικόνες, βίντεο, ήχος, κουμπιά, φόρμες, σύνδεσμοι, κ.α., μερικές μόνο από τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας:

Στη δεξιά γωνία, πλήθος εργαλέιων για να δώσετε το προσωπικό σας στυλ στο δικό σας Tackk. Παλέτες χρωμάτων, γραμματοσειρές, επιλογές διαμοιρασμού, αλλά και ρυθμίσεις πρόσβασης:

Αφού ολοκληρώσετε το έργο σας απλά επιλέγετε Publish Tackk.

Οι δημιουργοί της εφαρμογής έχουν δημιουργήσει τον κόμβο Tackk in the Classroom. Εδώ μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρκετό υλικό για να χρησιμοποιήσετε το Tackk με τους μαθητές σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα Tackk από έτοιμα πρότυπα, προσανατολισμένα στην εκπαίδευση:

Εμπλέξτε τους μαθητές σας. Προτρέψτε τους να διαλέξουν ένα θέμα και να παρουσιάσουν τη δική τους ιστορία, και η υπόλοιπη τάξη να σχολιάσει. Να δημιουργήσουν ένα ενημερωτικό δελτίο – εφημερίδα, ή ένα mini blog με τα εβδομαδιαία νέα του Σχολείου. Δημιουργήστε ακόμη μια κλειστή ομάδα συζήτησης (chat) για κάποιο θέμα. Και πολλά πολλά ακόμη…

Περισσότερες ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε με το Tackk στην τάξη, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στα πλεονεκτήματα της εφαρμογής η υποστήριξη κινητών συσκευών. Έτσι μπορείτε να βρείτε το Tackk, για συσκευές Android εδώ, και για iOS, εδώ.

Δείτε και ένα βίντεο για τα πρώτα σας βήματα…

…και καλές δημιουργίες!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο