Συνεργατική μάθηση σε πραγματικό χρόνο με το Stoodle

Όσοι επισκέπτεστε συχνά τον ιστότοπό μου, γνωρίζετε ήδη το ενδιαφέρον μου για τα συνεργατικά εργαλεία. Στις κατηγορίες Web 2.0 και Digital Education, θα βρείτε δεκάδες εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα περισσότερα από αυτά έχουν δημιουργηθεί από συναδέλφους, από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Στο άρθρο που διαβάζετε όμως σας έχω κάτι ξεχωριστό. Θα γνωρίσουμε το Stoodle, ένα δωρεάν συνεργατικό εργαλείο το οποίο δημιουργήθηκε από μαθητές Λυκείου στην προσπάθειά τους να φέρουν κοντά καθηγητές και μαθητές, με στόχο τον διαμοιρασμό της γνώσης! Ας το γνωρίσουμε…

Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο και δείτε το υπέροχο μήνυμα καλωσορίσματος:

Someone knows what you need. Someone needs what you know.

Κάποιος ξέρει τι χρειάζεσαι. Κάποιος χρειάζεται αυτό που ξέρεις!!!

Το πρώτο θετικό με την εφαρμογή είναι ότι δεν χρειάζεται καμία απολύτως εγγραφή. Πατήστε Launch a Classroom (Δημιουργήστε μια Τάξη) και απλά δώστε το όνομά σας ή ένα ψευδώνυμο ώστε να σας αναγνωρίζουν οι συνεργάτες σας (μαθητές ή/και εκπαιδευτικοί). Αμέσως θα αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα ασπροπίνακα με μερικά βασικά εργαλεία:

Εδώ λοιπόν, μπορείτε να γράψετε κείμενο με χρήση μολυβιού, ή με το εργαλείο text, να σχεδιάσετε σχήματα, να ανεβάσετε εικόνες, να μετακινήσετε όλα τα προηγούμενα ή/και να τα διαγράψετε. Μπορείτε να προσθέτετε σελίδες, σχεδόν μέχρι να βαρεθείτε! Σε δοκιμή που έκανα η εφαρμογή με σταμάτησε στην 56η! Υπάρχει μια παλέτα για να επιλέγετε διαφορετικό χρώμα για τα αντικείμενα που τοποθετείτε, και η δυνατότητα χρήσης του μικροφώνου του υπολογιστή σας για επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο!

Για να προσκαλέσετε συνεργάτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα διαθέσιμα κουμπιά κοινοποίησης μέσω facebook, twitter και email. Εναλλακτικά, αντιγράψτε το σύνδεσμο που βλέπετε στο φυλλομετρητή (browser) σας:

Αφού λάβουν οι συνεργάτες σας την πρόσκληση με το σύνδεσμο, θα τον επικολλήσουν σε ένα browser, θα δώσουν το όνομά τους και μπορεί να ξεκινήσει η συνεργασία! Τόσο απλά!

Στην κάτω αριστερή γωνία θα βρείτε το κουμπί Chat & Participants. Εδώ βλέπετε τους συμμετέχοντες στην τάξη σας και τη ροή μηνυμάτων της συνομιλίας (chat):

Νομίζω ότι το Stoodle είναι ένα από τα πλέον εύχρηστα web 2.0 εργαλεία. Με σχεδόν μηδενικά προαπαιτούμενα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ψηφιακή τάξη, να κατακτήσετε και να διαμοιραστείτε τη γνώση με τους μαθητές σας!

Αν σας αρέσουν τα βίντεο, το παρακάτω θα σας παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Stoodle:

Αξίζει να αναφέρω σε αυτό το σημείο, ότι το Stoodle, από τον πρώτο σχεδόν χρόνο λειτουργίας του, έχει περιέλθει στην αγκαλιά του μή κερδοσκοπικού οργανισμού CK-12. Ο CK-12 έχει ως στόχο τη δημιουργία και τη δωρεάν διάθεση  εκπαιδευτικού υλικού υψηλής ποιότητας, σε όλους τους μαθητές του κόσμου. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στον επίσημο ιστότοπο. Θα βρείτε αρκετό υλικό για όλα σχεδόν τα μαθήματα και τις ηλικιακές ομάδες.

Δοκιμάστε το!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο