Καταγράφουμε εμπειρίες και ταξιδιωτικές εντυπώσεις με το Matrip!

Στο άρθρο αυτό θα σας παρουσιάσω μια ιδιαίτερη εφαρμογή. Πρόκειται για το Matrip, μια πλατφόρμα στην οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα φωτοημερολόγιο από μια πολυήμερη εκδρομή ή δραστηριότητα, και να το παρουσιάσουμε οργανωμένο σε μία ιστοσελίδα. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού θέματος έκθεσης: Πως πέρασα στις διακοπές μου, στην εκδρομή μου, κλπ, κλπ… 🙂 Ας τη γνωρίσουμε…

Επισκεφτείτε τον επίσημο Ιστότοπο και ξεκινήστε κάνοντας είσοδο (απαιτείται λογαριασμός Google). Πατήστε Δημιουργία Ταξιδιού (Create Trip)…

…δώστε ένα όνομα:

και πλέον είστε έτοιμοι να προσθέσετε περιεχόμενο. Η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να οργανώσετε σταθμούς-γεγονότα σε ημέρες.

Πατώντας Add Photο (προσθήκη φωτογραφίας) ανεβάζετε μια φωτογραφία και προαιρετικά δίνετε πληροφορίες σχετικά με το μέρος ή τη δράση που μόλις ανεβάσατε. Τίτλος, κάποιο link, αξιολόγηση, και λίγα λόγια για την εμπειρία σας.

Πατήστε αποθήκευση και είστε έτοιμοι να προσθέσετε νέο σταθμό ή νέα ημέρα. Μόλις τελειώσετε πατάτε Αποθήκευση (Save Trip) και μπορείτε να κοινοποιήσετε το σύνδεσμο με τη δημιουργία σας πατώντας το Share Trip. Αυτό ήταν όλο.

Δεν ξέρω κατά πόσο θα χρησίμευε η εφαρμογή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό όταν το είδα, εκτός από το προφανές της παρουσίασης μιας εκδρομής, ήταν και ή δημιουργία ενός χρονολογίου μιας δράσης (π.χ. ενός Περιβαλλοντικού Προγράμματος). Μπορείτε να δείτε ένα demo των δημιουργών, εδώ.

Δεν ξέρω ακόμη αν θα το χρησιμοποιήσω στην τάξη, αλλά αν το κάνω θα επανέλθω με τις εντυπώσεις μου. Φυσικά αν με προλάβετε, θα χαρώ να μου στείλετε την εμπειρία σας.

Καλές δημιουργίες!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο