Παιγνιώδης μάθηση με το Educandy!

Παιγνιώδης μάθηση. Το ισχυρό όπλο στα χέρια των εκπαιδευτικών με μεγάλη απήχηση στις αίθουσες διδασκαλίας όλου του κόσμου. Τα εργαλεία αμέτρητα και ένα ακόμη θα γνωρίσουμε στο άρθρο αυτό. Educandy το όνομά της. Κάντε τη μάθηση πιο γλυκιά… το σύνθημα των δημιουργών. Πρόκειται για μια νέα πλατφόρμα δημιουργίας εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με πολύ καλά χαρακτηριστικά, γι’ αυτό και επέλεξα να σας την παρουσιάσω.

Επισκεφτείτε λοιπόν τον επίσημο ιστότοπο και κάντε μια εγγραφή δίνοντας ένα e-mail σας. Εναλλακτικά συνδεθείτε με λογαριασμό που ήδη διαθέτετε σε Facebook ή Twitter.

Αφού συνδεθείτε θα μεταβείτε αυτόματα στον πίνακα ελέγχου, και είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε τις δικές σας δραστηριότητες. Οι βασικές κατηγορίες δραστηριοτήτων είναι τρεις. Λεξιλόγιο, Ζευγάρια και Quiz:

Στις δραστηριότητες λεξιλογίου μέχρι στιγμής μπορείτε να δημιουργήσετε Κρυπτόλεξα, Παιχνίδια Κρεμάλας και Αναγραμματισμούς:

Στις δραστηριότητες με τα ζευγάρια λέξεων μπορείτε να δημιουργήσετε Τρίλιζες, Σταυρόλεξα, Παιχνίδια Ταιριάσματος και Μνήμης:

Τέλος στην κατηγορία των quiz μπορείτε να δημιουργήσετε δραστηριότητες πολλαπλής επιλογής:

Ότι και να διαλέξετε η διαδικασία είναι λίγο πολύ η ίδια και η εφαρμογή θα σας καθοδηγήσει για να δημιουργήσετε τη δραστηριότητα που επιθυμείτε. Ας δούμε ένα παράδειγμα με Ζεύγη Λέξεων. Αφού επιλέξετε την κατηγορία, θα πρέπει να δώσετε ένα όνομα, και με τι σχετίζεται αυτή (πχ. Βιολογία, Πληροφορική). Πατήστε Δημιουργία (Create):

Προσθέτετε στη συνέχεια τα ζεύγη των λέξεων που επιθυμείτε (μέχρι 50), και πατάτε Add Pair (προσθήκη ζευγαριού) μετά από κάθε καταχώρηση:

Το μόνο που απομένει είναι να επιλέξετε το είδος της δραστηριότητας που επιθυμείτε και η εφαρμογή θα τη δημιουργήσει αυτόματα για εσάς:

Προτείνω να τις δοκιμάσετε όλες για να δείτε ποια σας ικανοποιεί, να παίξετε πρώτα εσείς ώστε να δείτε το περιβάλλον που θα συναντήσουν οι μαθητές σας:

Όταν θα έχετε πάρει όλες τις παραπάνω αποφάσεις, μπορείτε να διαμοιράσετε τις δραστηριότητες στους μαθητές σας. Στον πίνακα ελέγχου σας, δίπλα από κάθε δραστηριότητα που δημιουργείτε, θα έχετε το σχετικό κουμπάκι διαμοιρασμού (Share):

Ο διαμοιρασμός μπορεί να γίνει είτε μέσω κοινοποίησης μοναδικού συνδέσμου και κωδικού πρόσβασης για τους μαθητές σας, είτε μέσω ενσωμάτωσης σε ιστότοπο:

Στα θετικά της πλατφόρμας η ύπαρξη εφαρμογών για κινητές συσκευές κάθε τύπου, τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα:

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, κατά τη δημιουργία των δραστηριοτήτων σας, η σελίδα υποστήριξης του Educandy θα σας παρέχει τις απαντήσεις που αναζητάτε.

Πραγματικά μια πολύ εύχρηστη εφαρμογή με πολλές δυνατότητες. Επιπλέον λειτουργεί με το μοντέλο της αυτοαξιολόγησης, αφού οι επιδόσεις των μαθητών δεν καταγράφονται όπως σε άλλες πλατφόρμες. Θα ήταν χρήσιμο όμως κάποια στιγμή να μπορεί ο εκπαιδευτικός να δει αν οι μαθητές του συμμετείχαν σε κάποια δραστηριότητα. Έχω στείλει ήδη το σχετικό e-mail, στους δημιουργούς και όταν έχω νεότερα θα σας ενημερώσω.

Μέχρι τότε, καλές δημιουργίες!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο