Ο Γύρος του Κόσμου με το Map Quiz

Όσοι παρακολουθείτε τον ιστότοπό μου, γνωρίζετε την αγάπη μου για τη δημιουργία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και quiz. Στο άρθρο αυτό δε θα δημιουργήσουμε, αλλά θα παίξουμε και θα μάθουμε Γεωγραφία. Στην περιήγησή μου σε σελίδες του εξωτερικού για εργαλεία για την τάξη, “έπεσα πάνω” στο Map Quiz.

Πρόκειται για μια εξαιρετική πλατφόρμα η οποία χρησιμοποιώντας ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, μας ζητάει να εντοπίσουμε ποια χώρα έχει επισημανθεί στον παγκόσμιο χάρτη. Για να μας δυσκολέψει, περιστρέφει τυχαία τον χάρτη (κάτι το οποίο μπορούμε να αλλάξουμε αν θέλουμε βοήθεια). Αφού δώσουμε την απάντησή μας, και καταχωρηθεί το σκορ, μας δίνει αρκετές πληροφορίες για τη συγκεκριμένη χώρα, οπότε (με την ευκαιρία) μπορούμε να μάθουμε και λίγα πράγματα για αυτήν. 🙂

Πώς παίζουμε; Επισκεφτείτε τον ιστότοπο και χωρίς καμία εγγραφή ή άλλο προαπαιτούμενο πατήστε “Ας Ξεκινήσουμε” (Let’s Get Started)

Θα εμφανιστεί  ο χάρτης (ο οποίος θα έχει περιστραφεί) και θα βλέπετε τη χώρα την οποία πρέπει να επιλέξετε από τις 4 προτεινόμενες. Αν θέλετε να περιστρέψετε  το χάρτη σε κανονική μορφή απλά πατάτε την πυξίδα που υπάρχει στη δεξιά πλευρά του χάρτη. Φυσικά μπορείτε να κάνετε Zoom In και Zoom Out:

Αφού επιλέξετε, θα καταμετρηθεί η απάντησή σας ως σωστή ή λάθος, και θα λάβετε πληροφορίες για τη σωστή χώρα (ανεξάρτητα από την απάντησή σας). Όνομα, Πρωτεύουσα, Σημαία, Εθνικός Ύμνος και ομιλούμενες γλώσσες:

Πραγματικά μια πολύ ωραία πλατφόρμα, για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας, μαθαίνοντας ταυτόχρονα Γεωγραφία!

Η πλατφόρμα έρχεται να προστεθεί στο Quizzity, που σας είχα παρουσιάσει πριν περίπου δύο χρόνια.

Δύο διασκεδαστικές πλατφόρμες, ότι πρέπει για την περίοδο της καραντίνας που διανύουμε, ιδανική για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, αλλά και για όλους εμάς!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο