Διαδικτυακές Έρευνες και Ερωτηματολόγια με το Surveyhero

Στο άρθρο αυτό θα δούμε μια διαδικτυακή εφαρμογή δημιουργίας ερωτηματολογίων για έρευνες και δημοσκοπήσεις, το Surveyhero! Πρόκειται για μια καλοσχεδιασμένη πλατφόρμα που μας παρέχει πολλά εργαλεία (ακόμη και στη δωρεάν έκδοση) για να δημιουργήσουμε ξεχωριστά ερωτηματολόγια. Ας τη γνωρίσουμε!

Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο και κάντε εγγραφή δίνοντας ένα email σας και έναν κωδικό πρόσβασης. Εναλλακτικά συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Facebook. Αφού το κάνετε είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε την πρώτη σας έρευνα. Πατήστε Create New Survey…

…και θα ερωτηθείτε αν θα ξεκινήσετε από το μηδέν ή από κάποιο έτοιμο πρότυπο.

Δοκιμάστε τα έτοιμα πρότυπα διότι μπορεί κάποιο από αυτά να είναι κοντά σε αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε, και με μικρές τροποποιήσεις να έρθει στα μέτρα σας. Εγώ θα σας δείξω τα βήματα για να δημιουργήσετε κάτι από το μηδέν (Start from Scratch).

Ο πίνακας ελέγχου με τον Editor (επεξεργαστή) είναι υπερπλήρης και όλα δημιουργούνται με την τεχνική Σύρε και Άφησε (Drag & Drop).

Η αριστερή εργαλειοθήκη έχει όλα όσα χρειάζεστε για να προσθέσετε περιεχόμενο (Element Library). Σελίδες, Επικεφαλίδες, Εικόνες και ένα πλήθος διαφορετικών ερωτήσεων για να δημιουργήσετε το δικό σας ξεχωριστό ερωτηματολόγιο.

Στην καρτέλα Design Survey μπορείτε να του δώσετε τη μορφή που θέλετε, αξιοποιώντας τα έτοιμα θέματα του Surneyhero ή να δημιουργήσετε κάποιο δικό σας.

Τέλος στις ρυθμίσεις, μπορείτε να ορίσετε ερωτήσεις ως υποχρεωτικές (όπως στις Φόρμες Google), και μικρές άλλες λεπτομέρειες κυρίως για να καθοδηγείτε όσους και όσες θα συμμετέχουν στην έρευνά σας.

Να σημειώσουμε πως κάθε φορά που προσθέτετε κάποια ερώτηση από τη βιβλιοθήκη Elemens Library, θα έχετε στη διάθεσή σας επιπλέον στοιχεία μορφοποίησης. Για παράδειγμα, ας δούμε μια ερώτηση πολλαπλής επιλογής. Την επιλέγετε από αριστερά και τη σύρετε στο ερωτηματολόγιό σας. Στην πάνω δεξιά πλευρά θα βρείτε στοιχεία μορφοποίησης με σημαντικότερο αυτό της τροποποίησης (Modify). Μόλις το πατήσετε θα εμφανιστεί στα αριστερά σας η λίστα με όλες τις απαραίτητες επιλογές. Έτσι θα δημιουργήσετε την ερώτηση όπως ακριβώς τη φαντάζεστε:

Αφού ολοκληρώσετε το ερωτηματολόγιό σας, θα πρέπει να το διαμοιράσετε, πατώντας Collect Responses.

Η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής επιτρέπει τις παρακάτω τρεις μεθόδους. Δημιουργία μοναδικού συνδέσμου, αποστολή email, και ενσωμάτωση του ερωτηματολογίου σε ιστότοπο. Πραγματικά δε λείπει κάτι…

Μόλις θα διαθέσετε το ερωτηματολόγιό σας, στην καρτέλα Results θα μπορείτε να έχετε πλήρη εικόνα των αποτελεσμάτων, είτε ατομικά είτε συγκεντρωτικά!

Πραγματικά όλα όσα θα ήθελε κάποιος στη διάθεσή του για να δημιουργήσει μια έρευνα, τα παρέχει το SurveyHero. Αν θέλετε περισσότερη βοήθεια, η σελίδα υποστήριξης έχει όλα όσα θα χρειαστείτε ενώ σας επιτρέπει να υποβάλετε και το δικό σας ερώτημα και θα σας απαντήσουν οι δημιουργοί της πλατφόρμας.

Αξίζει να το δοκιμάσετε!


Υ.Γ. Ρίξτε μια ματιά και σε Φόρμες Google, Polldeep, Get.acquainted και Dotstorming (μερικά ακόμη εργαλεία για Δημοσκοπήσεις και Ψηφοφορίες)

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο