ΔιαγωνισμοίΡομποτική

7ος διαγωνισμός Aegean Robotics 2023

Ο Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Aegean Robotics Competition 2023 υλοποιείται από την ομάδα Aegean Robotics του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Aegean Robotics Competition 2023 και διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα και τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σημαντικά σημεία:

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και τους φοιτητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Επίσης ο διαγωνισμός απευθύνεται και σε κάθε έναν που νιώθει λάτρης της ρομποτικής και της τεχνολογίας ανεξαρτήτως ηλικίας και μπορεί να συμμετέχει στις δοκιμασίες εκτός όμως συναγωνισμού.

Ο Διαγωνισμός θα έχει υβριδική μορφή, δηλαδή θα διεξαχθεί τόσο με χρήση εξ’ αποστάσεως μεθόδων μέσω της πλατφόρμας zoom, όσο και δια ζώσης εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Απριλίου 2023

Εφόσον οι συμμετοχές στη δοκιμασία FreeStyle είναι πολλές, θα υπάρξει προκριματικός γύρος, ο οποίος θα διεξαχθεί από 27 έως 30 Μαρτίου 2023.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον Διαγωνισμό θα γίνει ηλεκτρονικά και θα είναι δυνατή από 01/09/2022 ως και 23/03/2023, 23:59 (δείτε τα συνοδευτικά έγγραφα για τη Φόρμα Συμμετοχής).

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού μαζί με τις βαθμολογίες θα ανακοινωθούν το αργότερο έως τις 05/04/2023, στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους συμμετέχοντες.

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών είναι προαιρετική και θα πραγματοποιηθεί με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων για τη συμμετοχή τους εφόσον είναι ανήλικοι. Στην ενυπόγραφη συγκατάθεση ο/η ασκούντας/ασκούσα την επιμέλεια του μαθητή ή της μαθήτριας βεβαιώνει ότι δέχεται να δημοσιευτεί το έργο του μαθητή ή της μαθήτριας σε ηλεκτρονικό μέσο, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης. Οι εκπαιδευτικοί που θα συντονίσουν τις ερευνητικές ομάδες των σχολείων θα πρέπει να μεριμνήσουν για την συγκέντρωση των ενυπόγραφων συγκαταθέσεων των γονέων/κηδεμόνων.

Διευκρινίζεται ότι για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό αφενός ΔΕΝ απαιτείται οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/τριών ή των σχολείων και αφετέρου ΔΕΝ θα προκύψουν έσοδα για τον φορέα που προκηρύσσει τον διαγωνισμό ή για άλλον, από τα υποβληθέντα έργα (με εμπορία ή διαφήμιση κλπ…) και ότι η χρήση των έργων θα γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Χρήσιμα:

Το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ με την έγκριση του Διαγωνισμού

Η προκήρυξη με όλες τις λεπτομέρειες

Ο επίσημος ιστότοπος με όλα τα τελευταία νέα

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο