Σεμινάριο «Δράσεις εκπαιδευτικής Σεισμολογίας στο Σχολικό Εργαστήριο»

Στο πλαίσιο του eTwinning και σε συνεργασία της Ελληνογερμανικής Αγωγής, του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης eTwinning (ΕΟΥ) διοργανώνεται διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Δράσεις εκπαιδευτικής Σεισμολογίας στο Σχολικό Εργαστήριο».

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, 17:00 – 19:00, μέσω της πλατφόρμας Webex. Το σεμινάριο αφορά τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων STEAM Β/θμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ). Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με το πρόγραμμα και το link της διαδικτυακής αίθουσας. Το σεμινάριο αυτό έχει σκοπό να προετοιμάσει τους εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν σειρά δράσεων εκπαιδευτικής σεισμολογίας στα σχολεία τους, λαμβάνοντας εκπαίδευση σχετικά με την προσέγγιση και τις παιδαγωγικές μεθοδολογίες που θα χρησιμοποιηθούν. Οι δράσεις αυτές μπορούν να οδηγήσουν σε συνεργατικά eTwinning έργα με στόχο την ενασχόληση και την κατανόηση των μαθητών με ένα φυσικό φαινόμενο, μερικές φορές καταστροφικό και επικίνδυνο, καθώς και την ανάγκη τήρησης κανόνων για τη μείωση των επιπτώσεων. Ταυτόχρονα θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης ερευνητικών και διαθεματικών δεξιοτήτων και δραστηριοτήτων από τους μαθητές και σύνδεσης της μάθησης και τη θεωρητικής γνώσης με τη πρακτική εφαρμογή-, ώστε να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και τέλος να ανοίξει νέους ορίζοντες επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι στόχοι, τα ερευνητικά δεδομένα και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που σχεδιάστηκαν για σενάρια και εφαρμογές στα εργαστήρια δεξιοτήτων. Πιο συγκεκριμένα:

  • Εύρεση Επικέντρου Σεισμού
  • Καινοτόμο Σχέδιο Ανάπτυξης για Κατασκευή Σεισμογράφου
  • Δημιουργία on-line Πλατφόρμας
  • Καινοτόμα σχέδια μαθημάτων βασισμένα στο δίκτυο εγκατεστημένων σεισμογράφων που εισάγουν τον ήχο του σεισμού

Η δράση αυτή στοχεύει στη χαρτογράφηση και παρακολούθηση του αντίκτυπου και της αποτελεσματικότητας, τόσο σε ποσοτικό όσο και σε ποιοτικό, επίπεδο μαθητή, εκπαιδευτικού και σχολείου των SEISMO-Labs. Αυτό θα βοηθήσει στην καθοδήγηση και υποστήριξη οποιουδήποτε ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα του έργου, μέσω ενός οδηγού “Προτάσεις για μελλοντική χρήση”, που περιέχει περιπτώσεις έκθεσης, βέλτιστες πρακτικές και περιπτώσεις επιτευγμάτων. Η ανάλυση θα οδηγήσει σε μια έκθεση πολιτικής με συγκεκριμένες συστάσεις για τη μελλοντική χρήση των εργαστηρίων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Εγγραφές μέχρι την Παρασκευή 24/2/2023. Λεπτομέρειες για το πως θα εγγραφείτε, εδώ.

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο