Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Η επετειακή αφίσα του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Σας υπενθυμίζουμε ότι για το σχολικό έτος 2019-2020, το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Αττική και παράλληλα σε 19 πόλεις σε όλη την Ελλάδα:

Άγιος Νικόλαος, Αγρίνιο, Βόλος, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καρδίτσα (νέα πόλη), Καστοριά, Κοζάνη (νέα πόλη), Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πειραιάς (νέος δήμος), Πύργος Ηλείας, Σύρος (Νέα πόλη), Σπάρτη (νέα πόλη) Τρίκαλα, Τρίπολη, Χανιά.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί το διάστημα 5 έως 10 Μαΐου 2020 και έχει την υποστήριξη και έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ16/132380/Δ2/27-8-2019). Στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις Δημιουργικές Εργασίες του ΓΕ.Λ., στο μάθημα «Ερευνητικές δημιουργικές δραστηριότητες» των ΓΕ.Λ. και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στα ΕΠΑΛ. Επιπλέον, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.ά.) ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Φεστιβάλ αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο, αν δεν το συντονίζει αποκλειστικά ο ίδιος, διότι βασικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών πληροφορικής με τους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων και η δημιουργία διαθεματικών και διεπιστημονικών σχεδίων εργασίας/έρευνας (project).

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Σύντομη παρουσίαση (<=8΄) της εργασίας από τους μαθητές σε ακροατήριο
  • Υπολογιστής του σχολείου, εκπαιδευτικός Πληροφορικής και ομάδα μαθητών σε εκθεσιακό χώρο για ένα διάστημα 2-3 ωρών, ώστε να εκθέτουν το έργο τους και να απαντούν σε ερωτήσεις γι’ αυτό
  • Ανάρτηση κατάλληλου πολυμεσικού υλικού στην τοπική ιστοσελίδα του Φεστιβάλ με ευθύνη του συντονιστή εκπαιδευτικού Πληροφορικής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα από την έδρα τους, με την επισήμανση ότι η οργάνωση του Φεστιβάλ δεν μπορεί να καλύψει έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής οι οποίοι μαζί με τους μαθητές τους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα www.digifest.info.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε στην τοπική οργανωτική επιτροπή της πόλης στην οποία επιθυμείτε να παρουσιαστεί η δουλειά των μαθητών. Η αποδοχή ή όχι εξ αποστάσεως συμμετοχών είναι αποκλειστικά απόφαση της κάθε πόλης. Σε κάθε περίπτωση όμως ο αριθμός των εξ αποστάσεως συμμετοχών θα είναι εξαιρετικά περιορισμένος.

Η επετειακή Πανελλήνια Αφίσα του Φεστιβάλ:

Δείτε την ανακοίνωση

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο